Családi kirándulás - Spartacus ösvényén

Körút Pilisszentlászlóról 2018.június 02-án szombaton

Időpont: 2018.junius 2. szombat

Találkozó: 9.30-kor a HÉV-el érkezőkkel az aluljáró Békásmegyer dunai oldali feljárójánál / telekocsiképzés

                 10.15 – kor Pilisszentlászló Főtér, aki kocsival jön és nem Budapest felől

Táv: 14 km - szintkülönbség kb. 260 m, az első fele lejtmenet, a második hegymenet

Akiket elsősorban a társaság vonz, azokkal 15.30 körül találkozunk a Kis Rigó étterembe /helyfoglalás miatt is fontos a bejelentkezés a túrúra

Öltözék, hátizsák tartalma: időjárásnak megfelelő réteges öltözet, széldzseki, fejfedő, folyadék, kullancs-spray, zárt cipő, mely tartja a bokát.
Visegrádi-hegység egyik legszebb, kultikus ösvényére látogatunk el, melyet eredetileg a 30-as években vadászoknak alakítottak ki és csak 2015 szeptemberében adtak át a turistáknak.Sokszor egyszemélyesre szűkül a Spartacus-ösvény, melyről időnként felbukkanó csodálatos panorámában gyönyörködhetünk. Kis pihenő után vágunk neki a gyönyörű bükkös és hatalmas sziklák által szegélyezett  szurdoknak. Csörgedező patak, - a korábbi túráinkból már ismert idilli Telgárthy-rét, a szép vadászház, hangulatos Apát-kúti völgy gázlói, Ördögbánya sziklafalai, bő vízű források tarkítják túránkat.
Várható visszaérkezés a Főtérre, 15-16 óra körül- kondició függvényében. Akinek kedve van a Kis Rigó étterem magyaros konyhája várja!

Kérjük jelezzétek részvételeteket a túravezetőnél: Nagy Edit - Mobil: 06 30 4004195 - aki rossz idő esetén az időpont módosításáról is dönt. ( info a honlapon is)

Technikai ajánlások:túracipő,túraöltözet, esőkabát/esernyő, túrabot, kullancs-szúnyog-riasztó, napvédelem, ivóvíz, szendvics - jusson eszedbe és előre mérlegelj!

 

A hír megjelenésének dátuma: 2018-05-14