Családi kirándulás- Szilas-patak sétány

2021. május 15. szombat

Ez alkalommal a városba beékelődő természetbe várjuk az érdeklődőket. Mátyásföld, Cinkota, Árpádföld, Sashalom, Rákosszentmihály  - a XVI. kerületet alkotó korábbi települések -  több ilyen lehetőséget is kínálnak.

Időpont: 2021. 05.15 szombat

Találkozó: 10.00-kor a helyszínen Budapest XVI. ker. Budapesti út 196 /Sarkad u. sarok - ahol van parkolási lehetőség

Telekocsi: 9.20 –kor Árpád híd, Pesti hídfő, József Attila színház oldalán lévő taxi megálló

A séta oda-vissza. 10 km egyenes terepen,a Szilas Patak mentén kialakított sétányon, amelyet váltakozva erdő, liegetek, mező övez.. A sétány a HÉV alatt átbújva vezet a Naplás tó felé . A sétány mentén néhány pad is található, aki rövidebb utat tervez, hamarabb is visszafordulhat.

Ajánlott: kényelmes ruházat, túracipő, napszemüveg, sapka, esőkabát/esernyő, harapnivaló/innivaló, aki az erdőbe is bekalandoz - kullancsriasztó.- A Naplás tó a tanösvénnyel külön túraútvonal lesz, most csak igéző pillantást vetnénk rá a félidei pihenő alatt.

Túravezető: Nagy Edit - tel. 30 - 400-41-95 Telekocsi: 9 órakor Árpád híd pesti oldal József Attila színház taxi megállónál

Extra für den Nachwuchs: A kiindulóponttól 400 méterre egy gyermek játszótér, terep-bringapark, KRESZ-park is található .

Pénteken este a pontosabb meteorológiai információk alapján az esetleges lemondás/halasztásról a túravezető minden bejelentkezett érdeklődőt értesít és a honlapon is jelezzük.

Felhívjuk minden résztvevő figyelmét a tárgynapon érvényes korlátozó előírások betartására!

A hír megjelenésének dátuma: 2021-05-02