Családi kirándulás - Budakeszi Arborétum

2022 május 28. szombat

Most a zsibongó nagyvárosvan a nyugalom egy kis szigetére várjuk tásainkat. A Budakeszi Arborétum nyugodt sétára, a folyamatosan fejlődő növényvilágra történő rácsodálkozásra nyújt lehetőséget.

Időpont: 2022. 05.28 szombat 10.00

Belépőjegy: 1500 Ft/fő - nyugdíjas ill. diákjegy 1000 Ft/fő

Telekocsi: 9.20 –kor Árpád híd, Pesti hídfő, József Attila színház oldalán lévő taxi megálló

Megközelítési lehetőségek: Budakesziről Telki felé haladva a Budakeszi végét jelző közlekedési táblától 5 km-re jobbra található a Hidegvölgyi Erdei Pihenőhely és Parkoló. Az arborétumhoz vezető út ezzel szemben indul menetirány szerint balra. Az arborétum bejárata előtt, az út mellett kialakított parkolóban meg lehet állni gépkocsival.

vagy  tömegközlekedéssel    Budapest Széna térről indul a 794 és a 795 -ös buszjárat. A Hidegvölgyi Erdészlak megállónál kell leszállni, ahonnan 5 perc sétával elérhető az Arborétum főbejárata.

vagy  telekocsi   9.45-kor az Árpád híd  pesti hídfő, József Attila színház oldalában - tqaxi megálló környékén - az igényet kérjük előre jelezni

Az arborétum összesen 15 km - alapbetően sík terepi - sétautat kínál, amelyből erőnlétünk és igényeink szerint használunk ki, vagy hagyjuk meg a következő látogatásr. Pihenőhelyek is nyújtanak lehetőséget erőgyűjtésre vagy alkalmi kóruspróbára is.

További részletek: https://budakesziarboretum.hu/hu/tartalom/bemutatkozas

Ajánlott: kényelmes ruházat, túracipő, napszemüveg, sapka, esőkabát/esernyő, harapnivaló/innivaló - kullancsriasztó.

Túravezető: Nagy Edit - tel. 30 - 400-41-95

Pénteken este a pontosabb meteorológiai információk alapján az esetleges lemondás/halasztásról a túravezető minden bejelentkezett érdeklődőt értesít és a honlapon is jelezzük.

 

A hír megjelenésének dátuma: 2022-04-28