„20 év szabadság: Németország megköszöni”

Meghívó

Mélyen tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Ezzel a levéllel szeretném Önöket meghívni a Német Külügyminisztérium

„20 év szabadság: Németország megköszöni”

című rendezvénysorozatának ünnepélyes megnyitójára, 2009. június 25-én, 15.00 órakor, Budapesten, a Városháza parkban.

20 évvel ezelőtt Európában még sok ember számára csak álom volt, hogy szabadon élhessen, szabadon mozoghasson. Nem magától értetődő, hogy mi, az Európai Unió polgárai problémamentesen utazhatunk számos országba – a schengeni térségen belül ráadásul útlevél nélkül – megismerhetjük az embereket és kultúrákat valamint teljesen új módon élhetjük meg a szabadságot. Lépésről lépésre kellett ezen cél érdekében lebontani a falakat és hidakat építeni helyettük. A szabadsághoz vezető úton döntőjelentőségű volt a magyarországi emberek elkötelezettsége, akik 1989-ben és azt megelőzően bátran kiálltak a szabadság, a demokrácia és az emberi jogok mellett.

A Németországi Szövetségi Köztársaság szeretné kifejezésre juttatni háláját a magyarországi politikával és civiltársadalommal szemben, amelyeknak kiemelkedő szerepvállalása tette lehetővé a német és az európai újraegyesülést. Németország, amelyet a Német Külügyminisztérium valamint a minisztérium partnerszervezetei képviselnek, a vasfüggöny megnyitásának 20. évfordulóját éppen ezért egy háromnapos rendezvénysorozattal ünnepli meg. Kiállítási boxok, filmelőadások, német-magyar színházi és zenei bemutatók valamint sok más érdekes és sokrétű program világítja meg az akkori történelem máig tartó ívét.

A rendezvénysorozat programját valamint a tájékoztatófüzetet elküldjük mellékletben. Az aktualitások a budapesti Német Nagykövetség honlapján (www.budapest.diplo.de) bármikor megtekinthetőek.

Nagyon örülnék, ha meglátogatnák a „20 év szabadság: Németország megköszöni” rendezvénysorozat programjait. Kérem hogy a 00361 488 3537 telefonszámon 2009. június 19.-ig sziveskedjenek visszajelezni.

Üdvözlettel,
Dorothee Janetzke-Wenzel
a Németországi Szövetségi Köztársaság nagykövete

A hír megjelenésének dátuma: 2009-07-07