Közgyűlési beszámoló

2011

Meghívó

Egyesületünk alapszabályának megfelelően az Elnökség az éves Közgyűlést
2011. november 25-én, pénteken délután 17.30 órára hívja össze,helye: 1134 Budapest, - Klapka u. 11. III. em. - Raabe tanácsterem

Határozatképtelenség esetén az Alapszabály 10.§. 2.bek. alapján 18.00-kor a megismételt közgyűlés az eredeti napirendi pontokkal a megjelentek számától függetlenül határozatképesen ül össze.
Tagjainknak az Egyesület éves dokumentumai a közgyűlés előtt betekintésre rendelkezésre állnak.
Napirend:
1. Beszámoló a 2011-es év munkájáról, az aktuális gazdálkodási adatok ismertetése
2. A Felügyelő Bizottság beszámolója
3. A 2010.évi mérleg elfogadása
4. A 2012-es év feladatai
5. Egyebek

A Közgyűlésre minden tagot tisztelettel meghívunk és megjelenésére számítunk.
Az alábbi beszámoló tükrözi, hogy jelentős változások előtt állunk. Ehhez várjuk azoknak a gondolatait is az info@nemet-diplomasok.hu címre, akik személyesen nem tudnak jelen lenni a közgyűlésen. Az írásos hozzászólásokat is megtárgyaljuk a közgyűlésen. Várjuk javaslataitokat és vállalásaitokat a további tevékenységünkhöz.

Az Egyesület vezetősége


 

KÖZGYŰLÉSI BESZÁMOLÓ - JAHRESBERICHT - 2011

Egyesületünk eddigi legnehezebb évét tudjuk magunk mögött.

16 év töretlen fejlődése után 2011-ben először kellett handicap versenyben indulnunk. Az ismert okok miatt az elsődleges cél a gazdálkodásunk helyreállítása volt. Most kellett igazán bizonyítanunk, hogy valós alapokon szerveződött, életképes közösség vagyunk. Még nincs vége az évnek, de nagyon jók az esélyeink arra, hogy sikerről számolhassunk be ezen a területen.

A 17.-ik konferenciánk elhalasztását az anyagi okok mellett a magyar EU-elnökség miatti programtorlódás is indokolta. Tagjaink a legnagyszerűbben reagáltak a helyzetre, a korábbinál is több „kiscsoportos” összejövetelt szervezve találkoztak. A kirándulások, baráti beszélgetések, sörözések egész sora adott lehetőséget eszmecserére, nosztalgiázásra, hasznos információk megosztására, felüdülésre.

Különösen fontos ez egy olyan időszakban, amikor korábban biztos dolgok váltak bizonytalanná, új problémákkal kellett az élet számos területén szembenéznünk.

Tettekkel igazoltuk, a lényeg a találkozás, megőrizni az értékes kapcsolatainkat. A szervezésre fordítható energia, idő mindannyiunknál, a legaktívabbaknál is csökkent. A honlap további bővítése a szakmai sarokkal is ezért csúszik. A szándékozottnál később és kisebb terjedelemben jelent meg az Absolventenzeitung, de bízunk abban, hogy a felhívás hatására egyre többen regisztrálnak a honlapon és így mind többeket fogunk tudni elérni e-maillel is. A honlapon számos olyan programot tettünk közzé, amely sokak érdeklődésére tarthat számot. A kulturális rendezvények, filmbemutatók, kiállítások kapcsán is több találkozó szerveződött – használjuk ki minél gyakrabban ezeket a lehetőségeket.

Az idei évben a nagyköveti rezidencián történt fogadásra is a honlapon keresztül lehetett jelentkezni tagdíjfizető tagjainknak. Nagy örömünkre – a 60 fős keretet majdnem kitöltve - 53 társunk vett részt a rendezvényen. A Kinderfasching – életkorban felnövekvő közönsége – egyre ötletgazdagabb módon valósítja meg a jelmezbáli kosztümöket, de öröm, hogy mindig van friss utánpótlás is! A családi kirándulást őszre is megszerveztük, de felvetődött a túra közben az is, hogy bővítsük a még kihasználatlan évszakokra is! Az Oktoberfest-et – ezúttal mit Spezialgast Stadtgruppe - KMSt-Chemnitz – ismét a bajor étel és sörkülönlegességek ízvarázsában ünnepeltük. Most talán kevesebb sör és több „világmegváltás” volt napirenden. Egyre több társunk igényli az egyesületi jelvényt – teljesítve a tagdíjfeltételt- és viselve növeli ismertségünket és személyén keresztül elismertségünket.

Az idei évet természetesen a legszigorúbb költséggazdálkodás jellemezte, amit az alábbi számok is mutatnak:

postaköltség: 84.600 Ft
Absolventenzeitung: 75.300 Ft
honlap: 41.500 Ft
bankköltség: 29.266 Ft
összesen: 230.666 Ft
tagdíjbevétel a mai napig: 609.603 Ft
fizető tagok száma: 110

Azaz a tavalyi hiányt felszámoltuk és az idei költségeinket is már jelentős részben fedezni tudtuk. Meg van az esély arra, hogy az év végére teljes mértékben helyreálljon az egyensúlyunk.

A 2010-es mérlegadatokat az Absolventenzeitung-ban megjelent részletezéssel egyezően, a tényleges tagdíjbevételadatok figyelembevételével megállapított adó-és járulékfizetési kötelezettséggel – összesen 100.000 Ft - kiegészítve, javasolja a vezetőség és a Felügyelő Bizottság elfogadni :
Tagdíjbevételek: 897.938,- Ft
Kamat: 316,- Ft
Összbevétel: 898.254,- Ft
Összes költség: 1.365.291,- Ft
Hiány: 467.037,- Ft
Tagdíjfizető tagok száma: 209

Danke an Alle, die unsere Erfolge in diesem Jahr dies alles möglich gemacht haben- in alphabetischer Reihenfolge: Fixl Renáta, Hambuch Erika, Kelemen Nóra, Nagy Edit, Rácz Juli, Seemann Ágnes, Sziviné Harsányi Lucia, Bacsinszky Tibor, Cserkaszky Miklós, Dorogmann László, Korencsy Ottó, Seida Péter, Szivi László, a Gáborok (Zsakay, Márki, Wilheim ) és web-mesterünk. Ők vállalták a legtöbb feladatot magukra: a kirándulások szervezését, az újságírást, a lektorálást, a lapkészítést, az egyetemi találkozók, a Kinderfasching és az Oktoberfest megszervezését, fényképek és video készítését eseményeinken, a volt egyetemekkel való kapcsolattartást, a kiscsoportok lendületben tartását, a tagnévsor és a honlap folyamatos karbantartását, a társaktól érkező kérések teljesítését, a könyvelést, a pénzügyek ellenőrzését, hogy csak a legfontosabbakat említsem. Köszönjük együttműködő partnereink közül Gajdátsy Katalin és Kosztya Balázs munkáját. Köszönjük a tagdíjbefizetéseket, külön azoknak, akik kiemelkedően járultak hozzá tevékenységünk anyagi hátterének biztosításához.

A hír megjelenésének dátuma: 2011-12-03