Látnivalók

svájci, osztrák és német filmek

A Goethe Intézet, az Osztrák Kulturális Fórum és a Svájci Nagykövetség idén első alkalommal közösen hozza el Budapestre a legjobb új svájci, osztrák és német filmeket. Az együttműködést nem csupán a nyelvi közösség indokolja; a bemutatásra kerülő új és retrospektív alkotások a három ország közötti intenzív filmes kapcsolatok bizonyítékai.

A program összeállításakor a lehető legnagyobb tematikus és műfaji változatosságra törekedtünk. Műsorunk súlypontját ezúttal az első- és második filmek képezik, olyan tehetséges fiatal rendezők munkái, mint Marten Persiel, Umut Dag, Cihan Inan, Andreas Kannengiesser, Hannes Lang vagy Florian Cossen.
A filmeket eredeti változatban, magyar szinkrontolmácsolással és lehetőség szerint angol felirattal vetítjük. A mindenkori nyelvi verziót a programban részletesen is feltüntettük: http://www.goethe.de/ins/hu/prj/fil/flm/huindex.htm.

A SZEMREVALÓ FESZTIVÁL a filmnézés ünnepe, de arra is jó alkalom, hogy beszéljünk a filmekről. Ezért alkotókat is meghívtunk, nyitó napi szakmai workshopunkat pedig az európai filmkultúra fenntarthatóságának szenteltük. Vendégeink azt elemzik, milyen szerepet játszanak a fesztiválok, a média és a szaksajtó a filmek iránti érdeklődés megteremtésében; hogyan alakítják a trendeket, hogyan emelnek fel, vagy épp ejtenek el filmeket. A workshop a kritikusok és az újságírók elengedhetetlen „háttérmunkájára” irányítja a figyelmet.

Tartalmas időtöltést kívánunk! Találkozzunk 2012. október 4. és 10. között a Művész moziban és az Örökmozgó Filmmúzeumban!
Jegyelővétel szeptember 20-tól a két moziban 800 Ft-os áron lehetséges.

A hír megjelenésének dátuma: 2012-09-21