Közgyűlési beszámoló

2014

Közgyűlés meghívó

Egyesületünk alapszabályának megfelelően az Elnökség az éves Közgyűlést

2014. december 05-én, pénteken délután 16.30 órára hívja össze,helye: 1097 Budapest, - Táblás u. 32. LAPKER – tanácsterem.

Határozatképtelenség esetén az Alapszabály 10.§. 2.bek. alapján 17.00-kor a megismételt közgyűlés az eredeti napirendi pontokkal a megjelentek számától függetlenül határozatképesen ül össze.  Tagjainknak az Egyesület éves dokumentumai a közgyűlés előtt betekintésre rendelkezésre állnak.

Napirend:

Beszámoló a 2014-es év munkájáról, az aktuális gazdálkodási adatok ismertetése
A Felügyelő Bizottság beszámolója
A 2013.évi mérleg elfogadása
Tisztújítás 2015 előkészítése
A 2015-ös év feladatai
Egyebek

A Közgyűlésre minden tagot tisztelettel meghívunk és megjelenésére számítunk.

A beszámoló összefoglalja, hogy hogyan alkalmazkodunk a változó körülményekhez. Ehhez várjuk azoknak a gondolatait is az info@nemet-diplomasok.hu címre, akik személyesen nem tudnak jelen lenni a közgyűlésen. Az írásos hozzászólásokat is megtárgyaljuk a közgyűlésen. Várjuk javaslataitokat és vállalásaitokat a további tevékenységünkhöz.

Az Egyesület vezetősége


Közgyűlési beszámoló 2014

Alkalmazkodás a megváltozott körülményekhez

Stabil gazdálkodásunkat megteremtve, rendelkezésre álló erőforrásainkat reálisan felmérve vállalkoztunk 2014-ben 18. konferenciánk megtartására. 2013-ban ünnepeltük az Absolventenzeitung 20-ik évfolyamát és 2014-ben pedig Egyesületünk hivatalos megalakulásának 20-ik évfordulóját.

Az ELMÜ műemlék épülete és az egyetemi időket idéző „Bockwurst mit Senf” kiegészülve a hatalmas születésnapi tortával testnek és léleknek is örömet okozó környezetet biztosított a konferenciának. Az előadásokat pedig a jelen lévők mellett újságunkon keresztül minden tagunk is követheti.
Köszönet az Európai-Magyar Üzleti Társaságnak és a Konrad Adenauer Stiftungnak az együttműködésért. Annak ellenére, hogy klasszikus programtorlódás jellemezte a konferencia napját, a német nagykövetség a nyitott kapuk napját tartotta és más – a németajkúakat is érintő konferencia, esemény volt akkor – tagjaink érdeklődése ismét telt házas rendezvényt hozott!

Az idei évben is a honlapon keresztül lehetett jelentkezni tagdíjfizető tagjainknak a nagykövet, dr Matei Hofmann úr fogadására az öregdiákok részére. A 60 fős keretet majdnem kitöltve - 51 társunk vett részt a rendezvényen. Bízunk benne, hogy Liselore Cyrus, az új nagykövet asszony folytatja majd ezt a hagyományt.

A családi kirándulást tavaszra és őszre is megszerveztük, a budapesti kulturális séta Surányi Mester vezetésével egészen unikális ismeretekhez juttatta a szép számú résztvevőt! Töretlen népszerűségnek örvend a drezdaiak pünkösdi találkozója továbbra is.
Az Oktoberfest-et – ezúttal is a Stadtgruppe - KMSt-Chemnitz 37. őszi összejövetelével egyidőben ünnepeltük a Bajor kolbászda megszokott kellemes környezetében. Ha mindenki előre bejelentkezett volna a honlapon – amire a lehetőség adott volt – akkor ennyi résztvevőnek már zárt rendezvényt is tarthattunk volna. A kvíz is alkalmazkodott az igényekhez és a több sikerélményt sejtő választós teszt rendszerben a tavalyit kétszeresen meghaladó jó válaszokat kaptunk. (Ugye milyen jól lehet javítani a statisztikán)

A honlap fejlesztésében fontos tanulságokig jutottunk. Köszönet Holczer Péter vállalásának - megalapozottan bízhatunk abban, hogy a következő évben megvalósulnak a szolgáltatás szintjét jelentősen emelő fejlesztéseink.

A Kinderfasching a második generációban stabilan működik a Csépai házaspár szervezésében. Öröm, hogy a hagyomány, a kellemes program visszahívja a résztvevőket a találkozásra!

Összefoglalva: büszkék lehetünk az idei évre, sokan vettek részt programjainkon.
Ugyanakkor észre kell vennünk, hogy az aktív szervezők létszáma tovább csökken, a feladatok elvégzése egyre több személyes áldozatot kíván meg. Ez azt jelenti, hogy a korábbi nagy rendezvények – elsősorban a konferencia szervezését ritkábban teszik lehetővé.
Az Absolventenzeitung egy hírlevél és egy tartalmas, bővített kiadvánnyal tud megjelenni. A programok látogatottságának növekedése ugyanakkor világos pozitív visszajelzés, hogy a tagság kötődik az Egyesülethez, fontosnak tartja céljainkat és jól érzi magát a közösségben.

A 2014-es évet is természetesen a takarékos költséggazdálkodás jellemezte, amit segített társaink, partnereink hozzájárulása a költségek viselésében. A 2014.november 20-i állás szerint:

postaköltség: 256.450 Ft
Absolventenzeitung: 183.490 Ft
honlap: 4.000 Ft
konferencia: 16.720 Ft
bankköltség: 51.400 Ft
összesen: 512.060 Ft

tagdíjbevétel: 584.750 Ft

Megalapozottan remélhetjük, hogy a még érkező befizetések a még esedékes költségekre fedezetet nyújtanak, és közelebb kerülünk ahhoz a 2013-ban megfogalmazott célhoz, hogy a következő év programjainak és az Absolventenzeitung-nak a költségfedezete partneri együttműködés nélkül, az előző év végén álljon rendelkezésre.

A hír megjelenésének dátuma: 2014-11-23